Izjave za javnost / 8. marca 2021

Izjava za javnost ob 8. marcu – Mednarodnemu dnevu žensk

DOVOLJ JE NASILJA NAD ŽENSKAMI!

Dovolj je deklarativnega izražanja proti nasilju nad ženskami! Skrajni čas je, da vsem žrtvam nasilja končno pokažemo, da nam je resnično mar in da ne bomo več dovolili, da pride do nepotrebnih in tragičnih
femicidov.

Za to pa moramo stopiti skupaj vsi! Odločevalci in odločevalke, policisti in policistke, socialne delavke in delavci in nevladne organizacije, ki aktivno delajo z žrtvami. Slednje opažamo velik porast števila naših uporabnic in uporabnikov. Poslušamo njihove stiske in izkušnje, ko niso dobile_i dovolj jasne, hitre in učinkovite podpore na institucijah, na katere so se obrnile_i. Nujno morajo biti vsi, ki se v praksi soočajo z nasiljem nad ženskami, usposobljeni za soočanje s slednjim.

Več preberite v izjavi, ki jo je podpisalo 37 nevladnih in vladnih organizacij ter 16 vidnih posameznikov in posameznic.