24 ur na dan

SOS telefon

SOS TELEFON je namenjen vsem, ki potrebujete pomoč, podporo, informacije o katerikoli vrsti in obliki nasilja, oblikah pomoči, vaših pravicah in dolžnostih institucij. Na voljo smo vam za svetovalni, zaupni in informativni pogovor s strokovno usposobljenimi svetovalkami. Klic na SOS telefon je brezplačen.

Zaupnost svetovanja smo dolžni prekiniti in ne glede na načelo zaupnosti takoj obvestiti pristojne institucije v primeru: da oseba ogroža svoje življenje ali življenje druge osebe, da je žrtev nasilja otrok, starejša oseba, invalidna oseba ali oseba, ki zaradi osebnih okoliščin ni sposobna skrbeti zase.

Svetovanje nudimo tudi po elektronski pošti: sostelefon@drustvo-sos.si. Odgovor na vašo e-pošto vam bomo poslali v treh delovnih dneh.

PSIHOSOCIALNO SVETOVANJE IN PODPORA

Nudimo brezplačno individualno psihosocialno svetovanje, pomoč psihoterapevtke, socialno zagovorništvo, spremstvo na institucije in možnost vključitve v podporno skupino. Vključijo se lahko ženske in otroci, ki doživljajo, ali so v preteklosti doživljali nasilje v družini in/ali spolno zlorabo.

chat

Pogovor in obisk sta popolnoma varna in zasebna. Ne beležimo vaših osebnih podatkov, zato nam lahko zaupate. Z nami lahko klepetate vsak torek od 8.00 do 16.00. Do Chata dostopate s klikom na ikono v spodnjem desnem kotu spletne strani.

ZATOČIŠČE

Zatočišče ali varna hiša je varen prostor, v katerega se lahko ženske z otroki umaknete pred nasiljem. Ob podpori svetovalk si lahko na novo uredite življenje.

Če ste doma ogroženi zaradi nasilja, pokličite na SOS TELEFON, in se dogovorite za uvodni razgovor za sprejem v eno od naših Zatočišč.

svetovanje kriminalistke in pravnice

Svetovanje kriminalistke ali pravnice o vprašanjih povezanih s postopki v primerih nasilja v družini in intimnopartnerskih odnosih. Svetovanja potekajo na telefonski številki 080 11 55 po vnaprejšnjem
dogovoru.

svetovanje po e-pošti

Po e-pošti nam lahko posredujete prijavo nasilja. Na nas se lahko obrnete po krajše informacije o nasilju ter oblikah pomoči za izhod iz nasilja.

Odgovor na vašo e-pošto vam bomo poslali v treh delovnih dneh.