pozdravljene

prostovoljke

Prostovoljno delo je še posebej pomembno za izvajanje naših programov. Prostovoljke so vključene v izvajanje programov in aktivnosti Društva SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja (svetovanje na SOS telefonu, ki se izvaja v Ljubljani in v Celju, prostovoljsko delo v naših dveh Zatočiščih v Ljubljani, sodelovanje pri organizaciji preventivnih aktivnosti ipd.).

Imaš priložnost, da spremeniš svet na boljše. Že danes.

0+
prostovoljk

»To delo je zahtevno in polno izzivov, a hkrati zelo nagrajujoče, daje mi smisel in pomen, saj z njim prispevam k družbenim spremembam.«

0+
prostovoljk

Izjave prostovoljk

Biti prostovoljka na področju nasilja ne pomeni biti v pomoč le takrat. Pomeni živeti način življenja, kjer opozarjamo, prepoznavamo, vidimo in odreagiramo na nasilje sleherni dan. Za domačimi zidovi. V šoli in na fakulteti. Na delovnem mestu. Na sprehodu po ulicah. Na javnem prevozu.

To delo je zahtevno in polno izzivov, a hkrati zelo nagrajujoče, daje mi smisel in pomen, saj z njim prispevam k družbenim spremembam.

Besede se nas dotaknejo, saj v celoti razkrivajo, kako pomembno je žrtvam stati ob strani, jim verjeti v trenutku, ko to najbolj potrebujejo, jih spremljati na institucije in se za njih postaviti, jih notranje krepiti, da začnejo ponovno verjeti vase.

Prostovoljke, dobrodošle.

Uspešno zaključeno osnovno usposabljanje je pogoj za svetovalno delo v programu SOS telefon, ki ga izvajamo v Ljubljani in v Celju. V okviru osnovnega usposabljanja pridobite specializirana strokovna znanja s področja problematike nasilja nad ženskami in nasilja nad otroki ter osnovne praktične veščine za svetovalni pogovor z žrtvijo nasilja.

Posamezna udeleženka se po zaključenem osnovnem usposabljanju odloči, ali želi postati prostovoljka Društva SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja. Če se odloči za prostovoljno delo, se vključi še v praktično usposabljanje.

Po uspešno zaključenem osnovnemu usposabljanju za svetovalno delo na SOS telefonu, prostovoljka podpiše Dogovor o prostovoljnem delu. Prostovoljka se obveže, da bo aktivno  opravljala prostovoljno delo v Društvu vsaj 12 mesecev od uspešno zaključenega osnovnega usposabljanja.

Za prostovoljno delo prostovoljke ne prejemajo plačila.

Prijava na osnovno usposabljanje

Če ste ženskega spola, stari vsaj 18 let in vas zanima prostovoljno delo pri nas, nam pišite na e-naslov: prostovoljke@drustvo-sos.si, in poslale vam bomo vse nadaljnje informacije.

Prisrčno vabljene.