Izhod google.com

Projekt / 9. septembra 2019

11. mednarodni natečaj Plaktivat »Ni opravičila!«

Od novembra 2018 do februarja 2019 je TAM-TAM Inštitut ulice preplavil z zmagovalcem 11. mednarodnega natečaja Plaktivat. V sodelovanju z Društvom SOS telefon je natečaj za oblikovanje mestnega plakata izvedel pod naslovom »Ni opravičila!«

Na natečaj je bilo prijavljenih rekordnih 336 del, sodelovalo je 191 oblikovalk in oblikovalcev, umetnic in umetnikov ter agencij, 61 iz Slovenije in 130 iz tujine. Med vsemi rešitvami je žirijo najbolj prepričalo delo z naslovom (Lj)ubil te bom agencije Formitas pod vodstvom kreativnega direktorja Blaža Ritmaniča. Plakat je na Slovenskem oglaševalskem festivalu dobil tudi srebrno plaketo.

Zmagovalno delo na 500 TAM-TAM plakatnih mestih po Sloveniji je doživelo izjemen odziv tudi na digitalnih platformah in v medijih. Predsednik ocenjevalne komisije Robert Bohinec je o zmagovalni rešitvi povedal: “Zmagovalni plakat bi moral nagovoriti tako žrtev nasilja kot tudi splošno javnost. Slednjo pripraviti predvsem do razmisleka in pogovora o občutljivi tematiki. Tovrstno nasilje se namreč ne dogaja OOH (out of home), ampak med štirimi stenami. Izbrana rešitev ga prezrcali iz okvira doma na mestni plakat in nedvomno pritegne pozornost mimoidočega. Še pomembneje pa je, ker žrtvi prenese pomembno sporočilo, da pretveza ljubezni nikoli ne obvaruje pred najhujšim.”


Sorodne vsebine

Pravno svetovanje v ponudbi Društva SOS telefon

Projekt / 21. aprila 2021

Pravno svetovanje v ponudbi Društva SOS telefon

Društvo SOS telefon svojim uporabnicam in uporabnikom ponuja pravno svetovanje po telefonu in e-pošti.

Preberi več