Vsaka ženska, ki je kdaj občutila nasilje, pa naj bo to v otroštvu, v času odraščanja, v mladih ali zrelih letih, čuti sledi, ki jih nasilje pusti v njeni notranjosti in prepoznava kako izkušnja nasilja ohromi ter onemogoči sproščen in pristen odnos do sebe in drugih. Vsakršno nasilje, od fizičnega, psihičnega, spolnega, ekonomskega, zanemarjanja do zalezovanja, zareže v občutek lastne vrednosti kot nepopustljiv dvom vase, kot nenehen občutek krivde, kot spremljevalec in preganjalec, ki neustavljivo šepeta, da, takšna kot je, ne ustreza pričakovanju drugih. Ženska z izkušnjo nasilja ve, kako je viseti v praznini občutkov, ki so posledica notranje izčrpanosti, negotovosti, strahu in nezaupanja.

Podporna skupina za ženske z izkušnjo nasilja, ki jo vzpostavljamo, je namenjena tem ženskam.

Varno in hranljivo okolje te skupine bo žensko popeljalo v izkušnjo zdravega, globokega in ljubečega odnosa do sebe. Skupaj se bomo podale na pot raziskovanja, opolnomočenja in razvoja zdravih notranjih vsebin, ki nam bodo stale ob strani, ob tem, ko se bomo skupaj učile živeti to, kar globoko v sebi slutimo, čutimo, si želimo in hočemo. Podporno skupino za ženske z izkušnjo različnih oblik nasilja vzpostavljamo v sodelovanju in organizaciji Centra za socialno delo Južna Primorska, Društva SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja ter Centra za psihosintezo in razvoj človeških potencialov ob finančni podpori Mestne občine Koper.

Udeležba na podporni skupini je za udeleženke brezplačna.

Srečanja podporne skupine bodo potekala kontinuirano, vsakih 14 dni ob četrtkih, od 18.00 do 19.30 v Kopru.

Prvo srečanje podporne skupine bo potekalo v četrtek, 18. aprila 2024 s pričetkom ob 18.00.

Lokacijo in naslov, kjer bo potekala podporna skupina vam bomo sporočili po prejemu prijave.

Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu: rozana.bazec@gmail.com ali na brezplačni telefonski številki SOS telefona, ki deluje 24 ur na dan: 080 – 11 – 55.

Skupino bo vodila Rozana Bažec – likovna terapevtka, svetovalka iz smeri psihosinteze, ustanoviteljica in vodja Zavoda Center za psihosintezo in razvoj človeških potencialov, ki z različnimi programi za vzgojo čustvenih in psihosocialnih veščin sodeluje z nevladnimi in vladnimi organizacijami. Je tudi direktorica Šole za Counselling pri AFP – Alta formazione in Psicosintesi di Firenze in predsednica društva Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper. Že več kot 20 let je pomemben del njenega dela posvečen ženskam in otrokom žrtvam nasilja in različnih oblik zlorab. Dela z otroki, mladostniki in mladostnicami in odraslimi – individualno in skupinsko.

Vabljene.

SOS TELEFON

DOŽIVLJATE NASILJE?
OPAŽATE NASILJE?
POTREBUJETE POMOČ?

SOS TELEFON je namenjen žrtvam nasilja v družini, partnerskih, sorodstvenih in drugih medosebnih odnosov, ki potrebujejo svetovanje in informacije o nasilju, oblikah pomoči, pravicah ter pristojnostih in pooblastilih institucij.

Svetovalni, zaupni in informativni pogovor s strokovno usposobljenimi svetovalkami.

Klic na SOS telefon je brezplačen.

Zadnji prispevki