Izhod google.com

Izjave za javnost / 22. maja 2020

Sodelovanje s Posebno odposlanko Združenih narodov

Društvo SOS telefon je v okviru Evropske ženske mreže proti spolnemu nasilju (the European Women’s Network Against Sexual Violence) sodelovalo pri pripravi vsebine poročila za Posebno odposlanko Združenih narodov o nasilju nad ženskami, njegovih vzrokih in posledicah Dubravko Šimonović.

Poročilo Regionalne mreže proti spolnemu nasilju najdete s klikom na tale naslov: Contribution of the European women’s network against sexual violence to the UN SRVAW thematic report on rape.

Regionalna mreža proti spolnemu nasilju je feministična in antifašistična mreža, ki temelji na oblikah podpore in pomoči, osredotočenih na potrebe otrok in odraslih, preživelih spolno zlorabo.

 


Sorodne vsebine

[Posodobljeno] Znamenja

Izjave za javnost / 21. aprila 2021

[Posodobljeno] Znamenja

Vsako nasilje žrtvam pusti znamenja, ki ostajajo tudi, ko se telesne rane zacelijo. Nasilje pa nima hudih posledic le za žrtev nasilja, temveč prizadene tudi otroke odraslih žrtev, ki so nema in nemočna priča nasilju in so nemalokrat tudi sami posredne ali celo neposredne žrtve, kar je še posebej skrb vzbujajoče in zahteva ukrepanje vsake osebe, ki je nasilje doživela ali zaznala.

Preberi več
Pogovor ”Začelo se je z zaupanjem”

Izjave za javnost / 23. marca 2021

Pogovor ”Začelo se je z zaupanjem”

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja na pravice žensk opozarja vsak dan, še posebej pa v mesecu marcu, mesecu žensk, zato vas lepo vabimo na

POGOVOR
”ZAČELO SE JE Z ZAUPANJEM”

v sredo, 31. marca 2021, ob 16. uri.

Preberi več