Izjave za javnost / 3. julija 2020

Od 6. 7. svetovanja ponovno na daljavo

Obveščamo vas, da naše programe podpore in pomoči od ponedeljka 6. 7. 2020 ponovno selimo v online okolje.

SOS telefon – 080 11 55 deluje vsak dan od 12. do 22. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih od 18. do 22. ure.

Svetovanje nudimo po elektronski pošti: drustvo-sos@drustvo-sos.si. Odgovor na vašo e-pošto vam bomo poslali v treh delovnih dneh.

Osebne razgovore v programu Psihosocialna in psihološka pomoč za ženske in otroke žrtve nasilja in žrtve spolnih zlorab bomo opravljali preko telefona in video klicev.

Za pogovor in dogovor o osebnem svetovanju smo vam na voljo na telefonski številki 031 699 333 vsak delavnik med 9.00 in 15.00.

V nujnih primerih, ko potrebujete zaščito, pokličite policijo na številko 113.

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Izjave za javnost / 17. marca 2021

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Dovolj je nasilja nad ženskami! Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij v partnerskem odnosu. Umirajo zaradi nasilja s strani (nekdanjih) partnerjev, ki se stopnjuje. Lahko tudi do umora. S pravočasnim ukrepanjem ga lahko preprečimo!