Izjave za javnost / 26. maja 2020

Naj vas spomnimo…

Delovna skupina pri Zavodu RS za šolstvo, ki so jo sestavljali Doroteja Lešnik Mugnaioni, Ingrid Klemenčič, Dr. Katja Filipčič, Dr. Erika Rustja in koordinatorica Tanja Novakovič, je leta 2016 pripravila Navodila s priročnikom za obravnavo medvrstniškega nasilja v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Navodila so nastala z namenom, da zaposlenim v vzgojno-izobraževalnih zavodih pomagajo bolje razumeti pojav nasilja med vrstnicami in vrstniki ter se ustrezno in učinkovito odzivati oziroma ukrepati ob zaznavi medvrstniškega nasilja.

Priročnik lahko preberete s klikom na zgornji naslov.

Fotografija Taylor Wilcox na Unsplash

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Izjave za javnost / 17. marca 2021

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Dovolj je nasilja nad ženskami! Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij v partnerskem odnosu. Umirajo zaradi nasilja s strani (nekdanjih) partnerjev, ki se stopnjuje. Lahko tudi do umora. S pravočasnim ukrepanjem ga lahko preprečimo!