Izjave za javnost / 18. novembra 2020

Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo

Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo je Svet Evrope na pobudo Slovenije razglasil 18. novembra 2017.

Ta dan v Društvu SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja obeležujemo predvsem z ozaveščanjem o tej pomembni tematiki.

V ta namen smo:

Skupaj z Evropsko žensko mrežo proti spolnemu nasilju organiziramo Dvodnevno mednarodno strokovno srečanje s področja spolnega nasilja – s poudarkom na spolnem nasilju nad otroki in posilstvu. Srečanje poteka 2 dni, na njem sodeluje 9 govorcev iz 6 držav: Slovenije, ZDA, Srbije, Hrvaške, Švedske in Irske. Število prijavljenih na srečanje je preseglo 380 oseb, kar nakazuje na velik interes in veliko zavedanje o pomembnosti teme:

Maja Plaz, naša predsednica, je sodelovala oddaji Dobro jutro in povedala, kako reagirati, če nam otrok zaupa, da se mu dogaja spolno nasilje:

video, na 30 min 20 sek https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174733172?s=tv

Maja Plaz, naša predsednica,  je poudarila, da je epidemija Covid-19 še povečala stisko vseh, o čemer govori tudi na povezavi:

Izjava za javnost

Izjave za javnost / 26. novembra 2020