Izjave za javnost / 25. maja 2020

COVID GBV-tracker

The Gender Security Project je vzpostavil COVID-GBV Tracker – sledenje porastu primerov nasilja zaradi spola v času epidemije COVID-19.

Na spletni strani bodo zbrana medijska poročila in novice, poročila organizacij in izjave, vladne in medvladne izjave in politični ukrepi, raziskovalna poročila.

Več lahko preberete s klikom na zgornje povezave.

Fotografija Sydney Sims na Unsplash

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Izjave za javnost / 17. marca 2021

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Dovolj je nasilja nad ženskami! Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij v partnerskem odnosu. Umirajo zaradi nasilja s strani (nekdanjih) partnerjev, ki se stopnjuje. Lahko tudi do umora. S pravočasnim ukrepanjem ga lahko preprečimo!