Izhod google.com

Potrebujete pomoč?

SOS svetovanje po e-pošti

drustvo-sos@drustvo-sos.si

Stopite v stik z nami. Telefonska linija se bo odprla danes ob 12:00.

Društvo SOS nudi osebam, predvsem ženskam in otrokom, ki doživljajo nasilje, pomoč na poti iz nasilja.

Poslušamo. Ne obsojamo. Pomagamo.

SOS telefon

SOS telefon

Vsak delavnik od 12.00 do 22.00 in vsak dan od 18.00 do 22.00.

SOS TELEFON je namenjen vsem, ki potrebujete pomoč, podporo, informacije o katerikoli vrsti in obliki nasilja, oblikah pomoči, vaših pravicah in dolžnostih institucij.

Na voljo smo vam za svetovalni, zaupni in informativni pogovor s strokovno usposobljenimi svetovalkami.

Klic je brezplačen.

 

SOS telefon – 080 11 55 – trenutno deluje po spremenjenem urniku. Dosegljiv je vsak dan od 12. do 18. ure. 

Svetovanje nudimo po elektronski pošti: drustvo-sos@drustvo-sos.si. Odgovor na vašo e-pošto vam bomo poslali v treh delovnih dneh.

V primeru ogroženosti pokličite na interventno številko policije: 113.

Na spletni strani policije so navedene informacije o postopku na policiji v primerih nasilja v družini: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/oosebna-varnost/nasilje-v-druzini.

Pokličite 080-11-55
SOS zatočišče

SOS zatočišče

Vsak delavnik od 12.00 do 22.00 in vsak dan od 18.00 do 22.00.

Zatočišče ali varna hiša je varen prostor, v katerega se lahko ženske z otroki umaknete pred nasiljem. Ob podpori svetovalk si lahko na novo uredite življenje.

Če ste doma ogroženi zaradi nasilja, pokličite na SOS TELEFON, in se dogovorite za uvodni razgovor za sprejem v eno od naših zatočišč.

Pokličite 080-11-55
SOS osebno svetovanje

SOS osebno svetovanje

Vsak delavnik od 9.00 do 15.00.

V okviru osebnega svetovanja vam nudimo individualno psihosocialno in psihološko pomoč, socialno zagovorništvo, spremstvo na institucije in skupinsko delo.

Za osebno svetovanje se lahko dogovorite na navedeni telefonski številki, preko SOS TELEFONA ali pa nam pišete na elektronski naslov drustvo-sos@drustvo-sos.si.

Svetovanje je brezplačno.

 

Obveščamo vas, da zaradi preprečevanja širjenja korona virusa osebni razgovori v programu Psihosocialna in psihološka pomoč za ženske in otroke žrtve nasilja in žrtve spolnih zlorab, do nadaljnjega odpadejo.

Za pogovor smo vam na voljo na telefonski številki 031 699 333 vsak delavnik med 9.00 in 15.00.

V nujnih primerih, ko potrebujete zaščito, pokličite policijo na številko 113.

 

Pokličite 031-699-333
SOS podporna skupina

SOS podporna skupina

Vsak delavnik od 9.00 do 15.00.

Podporna skupina je namenjena ženskam od 18. leta starosti, ki doživljajo, ali so v preteklosti doživljale katerokoli vrsto ali obliko nasilja.

Vanjo se lahko vključite s klicem na navedeno telefonsko številko, preko SOS TELEFONA ali pa nam pišete na elektronski naslov drustvo-sos@drustvo-sos.si.

Podporna skupina je brezplačna.

Pokličite 031-699-333
SOS svetovanje po e-pošti

SOS svetovanje po e-pošti

Po e-pošti nam lahko posredujete prijavo nasilja. Na nas se lahko obrnete po krajše informacije o nasilju ter oblikah pomoči za izhod iz nasilja.

Pišite na drustvo-sos@drustvo-sos.si

Ste priča nasilju? Ne obrnite se stran. Povejte. Vaša podpora šteje.

Kje lahko prijavite nasilje?

Prijavo nasilja lahko podate osebno, telefonsko ali po e-pošti na policiji, centru za socialno delo ali tožilstvu. Dolžni so sprejeti in obravnavati tudi anonimne prijave.

Preberi več

Pokličite SOS telefon

V imenu žrtve nasilja ali namesto nje lahko prijavimo nasilje na policiji, tožilstvu in pristojnem centru za socialno delo. Vse primere nasilja po prijavi še naprej spremljamo.

Na institucijah posredujemo tudi v primerih, ko je nasilje že prijavljeno, vendar osebe, ki nas prosijo za pomoč, niso zadovoljne z njihovo obravnavo.

Druge organizacije, ki nudijo pomoč

Če doživljate nasilje, ali bi radi pomagali žrtvi nasilja, se lahko po pomoč obrnete na nevladne organizacije in državne institucije.

Preberi več

Informacije o postopku na centru za socialno delo

Na centru za socialno delo (CSD) boste dobili informacije in pomoč pri uveljavljanju ukrepov sodišča po ZPND. CSD bo vodil in koordiniral postopek pomoči. Izdelal bo oceno vaše ogroženosti, na podlagi katere boste upravičeni do brezplačne pravne pomoči.

Več na mddsz.arhiv-spletisc.gov.si

Informacije o postopku na policiji

Na policiji lahko prijavite vsakršno nasilje. Policija lahko izreče prepoved približevanja. S tem zagotovi varnost žrtvi in prepreči nadaljnje nasilje.

Več na policija.si