Izjave za javnost / 20. novembra 2020

Po dvodnevnem strokovnem srečanju

Ob Evropskem dnevu za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, smo 17. in 18. 11. 2020 skupaj z Evropsko žensko mrežo proti spolnemu nasilju, izvedli dvodnevno mednarodno strokovno srečanje s področja spolnega nasilja – s poudarkom na spolnem nasilju nad otroki in posilstvu.

Odziv je bil izjemen, udeležilo se ga je preko 200 udeleženk in udeležencev, ki so nas spremljali oba dneva.

Na dogodku smo gostili dve strokovnjakinji s Švedske, eno iz Irske, strokovnjaka in strokovnjakinjo iz ZDA, tri iz Srbije in dve s Hrvaške, ki so z nami podelili svoje dolgoletne izkušnje z delom na področju preprečevanja, odkrivanja in pomoči otrokom, ki doživijo spolno zlorabo, ter ženskam z izkušnjo posilstva.

Pozitivnih odzivov na srečanje je veliko, hvala vam za vse povratne informacije.

Glede na odziv je jasno, da je to tematika, ki je za strokovne kroge zanimiva in potrebna, tudi v prihodnje se bomo trudili odgovoriti na te potrebe.

Veseli nas, da smo s kakovostnimi prispevki uspeli  uresničiti pričakovanja.

Hvala vsem gostujočim, tehnični ekipi ter vsem, ki ste nas spremljali.

Dogodek je omogočilo Veleposlaništvu ZDA v Sloveniji. Zahvaljujemo se tudi MDDSZ, MOL, FIHO za podporo našim programom in projektom.

Organizacijski odbor

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Izjave za javnost / 17. marca 2021

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Dovolj je nasilja nad ženskami! Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij v partnerskem odnosu. Umirajo zaradi nasilja s strani (nekdanjih) partnerjev, ki se stopnjuje. Lahko tudi do umora. S pravočasnim ukrepanjem ga lahko preprečimo!