Izhod google.com

Izjave za javnost / 20. novembra 2020

Po dvodnevnem strokovnem srečanju

Ob Evropskem dnevu za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, smo 17. in 18. 11. 2020 skupaj z Evropsko žensko mrežo proti spolnemu nasilju, izvedli dvodnevno mednarodno strokovno srečanje s področja spolnega nasilja – s poudarkom na spolnem nasilju nad otroki in posilstvu.

Odziv je bil izjemen, udeležilo se ga je preko 200 udeleženk in udeležencev, ki so nas spremljali oba dneva.

Na dogodku smo gostili dve strokovnjakinji s Švedske, eno iz Irske, strokovnjaka in strokovnjakinjo iz ZDA, tri iz Srbije in dve s Hrvaške, ki so z nami podelili svoje dolgoletne izkušnje z delom na področju preprečevanja, odkrivanja in pomoči otrokom, ki doživijo spolno zlorabo, ter ženskam z izkušnjo posilstva.

Pozitivnih odzivov na srečanje je veliko, hvala vam za vse povratne informacije.

Glede na odziv je jasno, da je to tematika, ki je za strokovne kroge zanimiva in potrebna, tudi v prihodnje se bomo trudili odgovoriti na te potrebe.

Veseli nas, da smo s kakovostnimi prispevki uspeli  uresničiti pričakovanja.

 

Hvala vsem gostujočim, tehnični ekipi ter vsem, ki ste nas spremljali.

Dogodek je omogočilo Veleposlaništvu ZDA v Sloveniji. Zahvaljujemo se tudi MDDSZ, MOL, FIHO za podporo našim programom in projektom.

 

 

Organizacijski odbor


Sorodne vsebine

[Posodobljeno] Znamenja

Izjave za javnost / 21. aprila 2021

[Posodobljeno] Znamenja

Vsako nasilje žrtvam pusti znamenja, ki ostajajo tudi, ko se telesne rane zacelijo. Nasilje pa nima hudih posledic le za žrtev nasilja, temveč prizadene tudi otroke odraslih žrtev, ki so nema in nemočna priča nasilju in so nemalokrat tudi sami posredne ali celo neposredne žrtve, kar je še posebej skrb vzbujajoče in zahteva ukrepanje vsake osebe, ki je nasilje doživela ali zaznala.

Preberi več
Pogovor ”Začelo se je z zaupanjem”

Izjave za javnost / 23. marca 2021

Pogovor ”Začelo se je z zaupanjem”

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja na pravice žensk opozarja vsak dan, še posebej pa v mesecu marcu, mesecu žensk, zato vas lepo vabimo na

POGOVOR
”ZAČELO SE JE Z ZAUPANJEM”

v sredo, 31. marca 2021, ob 16. uri.

Preberi več
Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Izjave za javnost / 17. marca 2021

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Dovolj je nasilja nad ženskami! Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij v partnerskem odnosu. Umirajo zaradi nasilja s strani (nekdanjih) partnerjev, ki se stopnjuje. Lahko tudi do umora. S pravočasnim ukrepanjem ga lahko preprečimo!

Preberi več