Izhod google.com

Izjave za javnost / 18. novembra 2020

Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo

Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo je Svet Evrope na pobudo Slovenije razglasil 18. novembra 2017.

 

Ta dan v Društvu SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja obeležujemo predvsem z ozaveščanjem o tej pomembni tematiki.

 

V ta namen smo:

Skupaj z Evropsko žensko mrežo proti spolnemu nasilju organiziramo Dvodnevno mednarodno strokovno srečanje s področja spolnega nasilja – s poudarkom na spolnem nasilju nad otroki in posilstvu. Srečanje poteka 2 dni, na njem sodeluje 9 govorcev iz 6 držav: Slovenije, ZDA, Srbije, Hrvaške, Švedske in Irske. Število prijavljenih na srečanje je preseglo 380 oseb, kar nakazuje na velik interes in veliko zavedanje o pomembnosti teme:

http://drustvo-sos.si/za-medije/mednarodno-strokovno-srecanje-s-podrocja-spolnega-nasilja/

 

Maja Plaz, naša predsednica, je sodelovala oddaji Dobro jutro in povedala, kako reagirati, če nam otrok zaupa, da se mu dogaja spolno nasilje:

video, na 30 min 20 sek https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174733172?s=tv

 

Maja Plaz, naša predsednica,  je poudarila, da je epidemija Covid-19 še povečala stisko vseh, o čemer govori tudi na povezavi:

https://www.24ur.com/novice/slovenija/spolna-zloraba-povzroca-neizbrisne-travme-in-predstavlja-grob-poseg-v-clovekovo-bit.html


Sorodne vsebine

[Posodobljeno] Znamenja

Izjave za javnost / 21. aprila 2021

[Posodobljeno] Znamenja

Vsako nasilje žrtvam pusti znamenja, ki ostajajo tudi, ko se telesne rane zacelijo. Nasilje pa nima hudih posledic le za žrtev nasilja, temveč prizadene tudi otroke odraslih žrtev, ki so nema in nemočna priča nasilju in so nemalokrat tudi sami posredne ali celo neposredne žrtve, kar je še posebej skrb vzbujajoče in zahteva ukrepanje vsake osebe, ki je nasilje doživela ali zaznala.

Preberi več
Pogovor ”Začelo se je z zaupanjem”

Izjave za javnost / 23. marca 2021

Pogovor ”Začelo se je z zaupanjem”

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja na pravice žensk opozarja vsak dan, še posebej pa v mesecu marcu, mesecu žensk, zato vas lepo vabimo na

POGOVOR
”ZAČELO SE JE Z ZAUPANJEM”

v sredo, 31. marca 2021, ob 16. uri.

Preberi več
Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Izjave za javnost / 17. marca 2021

Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij temveč zaradi nasilja

Dovolj je nasilja nad ženskami! Ženske v partnerskih odnosih ne umirajo zaradi nesoglasij v partnerskem odnosu. Umirajo zaradi nasilja s strani (nekdanjih) partnerjev, ki se stopnjuje. Lahko tudi do umora. S pravočasnim ukrepanjem ga lahko preprečimo!

Preberi več